Mondhygiënist

Susan Binnewijzend, in juli 1999 afgestudeerd als mondhygiënist aan de ACTA te Amsterdam.

Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende disciplines stage gelopen. Zoals in een groepspraktijk, de afdeling mondheelkunde in het OLVG ziekenhuis, in de commercie bij het farmaceutisch concern GlaxoSmithKline.

Tevens heb ik een Post-HBO cursus KinderTandVerzorgende gevolgd in Nijmegen en deze in 2001 succesvol afgerond.

Daarna heb ik onder andere in een algemene praktijk, een vrijgevestigde praktijk, een groepspraktijk en een praktijk met angstpatiënten gewerkt en ervaring opgedaan.

Sinds 2002 ben ik vrijgevestigd als mondhygiënist. Dit betekent dat u geen verwijzing van uw tandarts nodig heeft om een afspraak te maken. U kunt rechtstreeks bij mij terecht en hoeft geen verwijzing van een tandarts te hebben. Daarnaast ben ik, net als uw tandarts, verantwoordelijk voor het bijhouden van een patiëntendossier. Het beroep van mondhygiënist is een beschermde titel, die alleen gevoerd mag worden door iemand die in bezit is van een hbo-diploma ‘Mondhygiënist’.

Tandarts, huisarts of bijvoorbeeld een verloskundige kunnen u ook verwijzen. De keuze welke mondhygiënist is vrij en aan u.

Ook ben ik lid van een intercollegiale toetsing groep mondhygiënisten. Regelmatig komen we bij elkaar en behandelen actuele onderwerpen. Kwaliteit is een groot issue binnen onze beroepsgroep. Het volgen van bij- en nascholing spreekt voor zich. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister mondhygiënisten (KRM) en Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM).

Ik vind het leuk om een bijdrage te mogen leveren aan uw gezonde mond!

Met vriendelijke groet,

Susan Binnewijzend, mondhygiënist